Başlangıç > Tv Shopping > Tüy nedir , neden alınır? Öğrenin

Tüy nedir , neden alınır? Öğrenin

Tüy nedir , neden alınır?
· Bir insan saçı veya tüyü, üç bölümden oluşur: Gövde, yuva ve çekirdek. İnsan tüyleri, tüy yuvaları içinde bulunur.
· Bir kadının bacakları ve koltukaltlarında toplam 78.000 civarında kıl yuvası bulunur.
· Kıl yuvası sayısı yıllar içerisinde azalıp çoğalmaz, çünkü doğumdan sonra yeni kıl yuvası oluşmaz.
· Tüyün kendisi canlı değildir.

· Tüyler ayda ortalama 6 mm uzar. Tüyün uzama hızı vücudun çeşitli bölgelerinde farklıdır.
· Kızlar ortalama 14-15 yaşları arasında tüylerini almaya başlarken, kimileri 11 yaşından itibaren bu işleme başlamaktadır.
· Bazıları tüylerinden kurtulmak için epilatör, ağda gibi daha kalıcı çözümleri tercih ederken, kimileri sadece kısa dönemli çözümler olan ıslak tıraş ya da tüy dökücü krem kullanılmaktadır.
· Kadınların bacaklarında ortalama 16.800, koltukaltlarında 600 tüy yuvası bulunur.

· Kadınların bacaklarındaki cilt, az yağbezi bulunmasından ötürü genellikle kurudur
· Erkeklerin çoğunluğunun sadece yüz ve boyun, kadınların çoğunlunun ise bacak, koltukaltı ve bikini bölgesi tüylerini aldığı varsayıldığında, kadınların alması gereken tüy alanı, erkeklerinkinden 18 kat fazladır.
· Beslenmenin tüy uzaması üzerinde hiçbir etkisi yoktur; dolayısıyla yiyip içtikleriniz bir fark yaratmaz. Tabii doğru beslenmek, genel sağlığınızı korumanın en iyi yollarından biridir. Ancak tüylerin uzaması üzerinde mevsimin etkili olduğu, özellikle ilkbaharda uzama hızının biraz arttığı görülmüştür.

· Tüyün uzama hızı, vücudun çeşitli bölgelerinde farklıdır.
· Erkeğin yüzündeki tüyler, kadının bacak, koltukaltı ve bikini bölgesi tüylerinden daha yoğundur. Hatta bir erkeğin yüzündeki tüy sayısı, kadının alt bacak ve koltukaltındaki toplam tüy sayısına eşittir.
· Tüyleri almadan önce bölgeyi, yağ, pislik, krem gibi dış etkenlerden temizlemek gerekir. Böylece daha verimli bir epilasyon için cilt hazırlanmış olur.

· Tüylerin alınmasının en zor olduğu yer, koltukaltıdır. Neden? Çünkü cilt, olağanüstü esnektir ve epilatörle birlikte hareket eder.
· Kadınların tüyleri erkeklerin tüylerinden incedir, ama yine de bir tüyün direnci aynı kalınlıktaki bir bakır tel kadar sağlamdır.

  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın